Wandelvakantie langs hotels en chambres d'hôtes
Uniek aan deze reis
- Drômerige dorpjes
- Heerlijk eten
- Kleurrijk landschap
- Lavendelvelden
- Sfeervolle overnachtingsplekken, vaak met zwembad
- Pittoreske Villages Perchés
Vanuit de Rhônevallei trek je steeds dieper het fraaie landschap van de Drôme in. Zacht glooiende velden en bossen, met op de achtergrond grijswitte kalkkliffen. De dorpjes verschillen sterk, van verstild tot levendig, zoals Marsanne, maar altijd met karakteristieke platanen en een onmiskenbare Provencaalse sfeer. Naarmate de week vordert wordt het landschap wat ruiger, met meer en hogere bergwanden, rond de lieflijke dalen. Een afwisselende en mooie wandelvakantie.
Aankomst in het boven de Rhônevallei gelegen dorpje Mirmande, bekend om zijn fruitbomen. De typische dorpen in deze streek, de villages perchés, zijn ontstaan in de 11e en 14e eeuw op goed verdedigbare plekken. Als je op tijd arriveert kan je een rustige inloopwandeling in en rond Mirmande maken. Wandeling: 9 km, 200 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
Mirmande
Je wandelt door het Fôret de Marsanne naar het gelijknamige plaatsje. Bij het oversteken van de beboste heuvelrug heb je een fraai uitzicht op de Ardèche aan de overzijde van het Rhone dal en de Provencaalse vooralpen aan de andere kant. Wandeling: 11 km, 400 m stijgen en 300 m dalen, 3,5 - 4 uur. Aangekomen in Marsanne kun je nog een rondwandeling van 1 uur maken om de omgeving te verkennen.
Marsanne
Vanuit het stadje Marsanne word je weggebracht het leuke dorpje Saou, onder de kenmerkende rotspartij Roche Colombe. In Saou kan je koffie drinken en even rondkijken voor je de wandeling naar Bourdeaux begint. Je loopt door het rustige landschap van de Diois met kleine gehuchtjes en losse boerderijen. Af en toe een stukje bos, dan weer een smal asfaltweggetje door akkerland met mooi uitzicht op de bergtoppen rondom. Wandeling: ca. 17 km, 450 m stijgen en 300 m dalen, 5,5 uur lopen.
Bourdeaux
Vandaag een rondwandeling door de rustige omgeving van Bourdeaux, langs afgelegen boerderijen en door stille bossen. Er zijn mooie uitzichten op de omgeving waar met name de Trois-Becs, opvallende rotspunten van 1600m hoogte, opvallen. Je loopt naar het Village Perché Poët-Celard, waar je op het hoogste punt wat kunt eten of drinken, alvorens weer af te dalen. Rondwandeling 13,5 km, 425 m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen.
Bourdeaux
Vandaag een lange dag. Je begint vanuit Bourdeaux te klimmen langs de ruines van het lokale kasteel naar een groene hoogvlakte. Kenmerkend punt op de tocht is de opvallende Eglise de Comps, moederziel alleen tussen de weilanden. Daarna duik je het bos in, waar je door de bomen nog best veel uitzicht hebt en komt uiteindelijk uit boven Dieulefit. Dit wat grotere plaatsje is leuk om doorheen te slenteren en te lunchen. Daarna is het niet al te ver meer. Je loopt door de vallei, met stukjes bos en open akkers. Het schilderachtige dorpje Poët-Laval zie je al van ver liggen. Uiteraard ligt het hotel helemaal boven in, maar dan kan je ook gelijk in het zwembad springen om af te koelen. Wandeling ca. 19 km, 600 m stijgen en dalen, 7 uur lopen.
Poët-Laval
Vanuit je rustieke onderkomen maak je een fraaie rondwandeling over de Montagne du Poët. Eerst een stijging door het eikenbos over smalle paadjes. Het bos wordt steeds dunner en dan sta je op de met gras begroeide bergrug naar een ongelofelijk mooi panorama te kijken. Meest in het oog springend is de bijna loodrechte achterkant van de Montagne du Poët, met in de verte de fraaie rotsen bij Saou, waar je eerder deze week was. Dit geldt ook voor Marsanne, dat de oplettende kijker in het noordwesten ziet liggen. Dan moet het bijzondere Trou du Furet, een grote rotsboog nog komen. De route daalt met een paar grote slingers af, waarbij je ziet dat het bos op de noordhelling veel minder droog is en ook beuken herbergt. Een geweldige afsluiting van deze wandelweek.
Wandeling: 8,5 km, 550 m stijgen en dalen, 4 uur lopen. In de middag staan het museum in het dorp en het zwembad van het hotel op het programma.
Poët-Laval
Na het ontbijt word je teruggebracht naar Mirmande of Montelimar. Einde van het arrangement.
Je overnacht in met zorg geselecteerde hotels en chambres d'hôtes op kamers met privé badkamer. Alle locaties zijn sfeervol en schitterend gelegen in een leuk dorpje. Je wordt overal gastvrij ontvangen. De verblijven in Bourdeaux en in Poët-Laval (in totaal 4 nachten), hebben een zwembad
Elke ochtend wacht een verzorgd ontbijt en 's avonds wordt er een goed diner geserveerd. In een chambres d'hotes eet je meestal samen met de andere gasten.
Het kan bij uitzondering zijn dat je 's avonds niet in het overnachtingsadres eet, maar in een eethuisje in het dorp.
Een lunchpakket kun je meestal onderweg kopen. Lukt dat niet, dan kan je wat in de accommodatie bestellen.
Je maakt rustige en afwisselende wandelingen over (vaak stenige) wandelpaden, bospaadjes en (on)verharde weggetjes. De wandelingen zijn verschillend van lengte maar er zitten altijd de nodige hoogtemeters in. Maar dan kom je ook op plekken met mooie vergezichten.
Je kan bij dit arrangement alleen in Poët-Laval een extra dag boeken. Heerlijk hotel met zwembad om bij te komen van de wandeltocht.
De afstand Utrecht - Mirmande is ca. 1050 km. Je kunt de auto de hele week in de buurt van de accommodatie op straat laten staan. Op de laatste dag word je teruggebracht naar Mirmande.
Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een heenreis naar Valence-Ville en een terugreis vanaf Montelimar..
Vanaf het Gare Routière (busstation bij treinstation Valence Ville) in Valence neem je buslijn 30 naar Saulce-sur-Rhone (les Reys) (45 min, vertrek elke 2 uur. ticket in de bus te koop). Hier neem je een taxi voor de laatste 5 km naar Mirmande (dit kan je ook via SNP bij de boeking vastleggen).
Klik hier voor bustijden (Reseau is 26 Drome, Ligne is 30 Valence - Montelimar, Direction is Valence - Montelimar).
Op de laatste dag word je naar Montelimar gebracht..
NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.
Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende site www.nsinternational.nl. Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check goed van tevoren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.
U kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. Het is vooral in het voor-en najaar aangenaam wandelen.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Drome ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.
Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.
Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!
Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft.
De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP.nl hecht veel waarde aan je privacy en we informeren je graag over het gebruik van cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om elke bezoeker de beste gebruikservaring te bieden inclusief gebruik van video’s. Daarnaast gebruikt deze website cookies voor analyse van webbezoek en zorgen ze ervoor dat je eengoed werkende website ervaart die is aangepast op wat je zoekt.
Bij akkoord geef je SNP.nl toestemming voor het gebruik van cookies.
Je kunt de cookie voorkeur altijd aanpassen door op 'Cookie instelling wijzigen' te klikken.
Je bepaalt zelf welke soorten cookies je wilt accepteren.
Kies jouw cookie-instelling
Je kunt jouw cookie instelling altijd later aanpassen via de link “cookie instellingen” onderaan op de website.
SNP Natuurreizen hecht veel waarde aan je privacy en we informeren je graag over het gebruik van cookies op onze website. SNP Natuurreizen maakt bij het aanbieden van haar diensten gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee wordt bijvoorbeeld je gebruikersnaam onthouden en krijg je informatie die voor jou persoonlijk relevant is.
Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij een bezoek aan een website worden opgeslagen en uitgelezen op het apparaat waarmee je de website bezoekt, zoals een computer, smartphone of tablet. Het gebruik van cookies is belangrijk voor de dienstverlening door SNP Natuurreizen en we willen je dan ook zo goed mogelijk over dit gebruik informeren. Als we hieronder spreken over cookies, bedoelen we cookies én vergelijkbare technieken. Met behulp van cookies zorgt SNP Natuurreizen er onder meer voor dat je bij een bezoek aan de website niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of dezelfde gegevens moet invoeren. We maken het surfen op de website daarmee makkelijker voor je. Daarnaast kunnen we met cookies bijvoorbeeld de inhoud van de door jou ingevulde gegevens voor je onthouden. Ook kunnen wij dankzij cookies zien hoe de website of app wordt gebruikt en waar wij deze nog kunnen verbeteren. Hieronder leggen wij uit welke soorten cookies SNP Natuurreizen gebruikt om haar diensten mogelijk te maken en hoe je zelf de cookies instellingen kunt aanpassen.
Bij het bezoeken van SNP.nl kies je zelf voor welke cookies je toestemming geeft. Voor onze website kun je je keuze altijd wijzigen via de cookie-instellingen op de pagina waarop je jezelf nu bevindt. Ook kun je cookies van de website achteraf verwijderen via de internetopties van je browser. Bij een volgendbezoek aan de website vragen we dan opnieuw toestemming. Je kunt kiezen uit 3 groepen cookies: Functioneel, Beperkt en Volledig.
Sommige cookies zijn onmisbaar voor een goede werking van onze website, bijvoorbeeld voor goede beeldscherminstellingen en het onthouden van de inhoud van je boeking. Ook plaatsen we cookies waarmee we anoniem je klikgedrag in kaart brengen. Met deze inzichten kunnen we de website iederekeer weer gebruiksvriendelijker maken door continu te leren van klikgedrag.
Als je deze groep cookies accepteert kunnen wij aan de hand van jouw online gedrag op onze websites een persoonlijker aanbod en informatie tonen binnen onze website, apps en e-mails van SNP Natuurreizen. Hierdoor denken wij dat het aanbod en de informatie van SNP Natuurreizen meer relevant voor je zal zijn.
Als je deze groep cookies accepteert kan SNP Natuurreizen je een persoonlijker aanbod en informatie tonen binnen de websites, apps en e-mails van SNP Natuurreizen en daarbuiten. Dit doen wij door je websitebezoek te analyseren en deze analyse ook te gebruiken voor onze advertenties bij andere partijen binnen en buiten Europa waarmee wij samenwerken, waaronder social media platformen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Google, Twitter en andere websites. Met deze groep cookies wordt het aanbod en de informatie die je van ons te zien krijgt dus het meest persoonlijk relevant.
We gebruiken tijdelijke cookies en cookies die langer op je computer blijven staan. Hoe lang een cookie op je computer blijft staan, hangt af van het soort cookie. Een tijdelijke cookie wordt automatisch verwijderd alsje je browser afsluit. Sowieso hebben onze cookies nooit een langere geldigheid van 2 jaar vanaf het moment dat je de site bezoekt.
Wij moeten minimaal toestemming voor het cookie niveau “functioneel” voordat we de website kunnen tonen. Zonder deze cookie instelling functioneert de website niet goed genoeg.
Je kunt je eigen cookie-instellingen wijzigen wanneer je dat wilt via de “cookies” link op de website.
Wij zullen deze informatie af en toe aanpassen, bijvoorbeeld omdat onze websites of de regels rond cookies wijzigen. Elke aanpassing wordt hier gepubliceerd. We raden je daarom aan deze informatie regelmatig te bekijken. Zo kun je, als er veranderingen zijn, altijd beslissen of je je cookie-instellingen wilt aanpassen.
Dit cookiebeleid is laatst aangepast op 14 november 2022