Rondane

Noorwegen - Rondane, 8 dagen Trektocht op sneeuwschoenen of langlaufski’s

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief in de sneeuw

Wintertrektocht langs fjellstue en seters

Unieke wintertrektocht aan de rand van het Rondane Nationaal Park met grootse vergezichten. De sfeervolle onderkomens liggen op fraaie plekken in de natuur. Het zijn fjellstue's, Noorse berghotels, of seters, oude zomer boerderijen. Je kan kiezen om de trektocht op sneeuwschoenen of langlaufski's te doen. Omdat de afstanden tussen de onderkomens relatief kort zijn, is de tocht ook geschikt voor gezinnen. Onderweg grote kans op het zien van sneeuwhazen, sneeuwhoenders en mogelijk een eland. Een zeer afwisselende week in de witte en bevroren Noorse bergen.

Uniek aan deze reis

  • Leuke, zeer verschillende, onderkomens
  • Korte of lange tochten
  • Langlaufen of sneeuwwandelen
  • Sneeuwzeker
  • Gastvrije eigenaren
  • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Noorwegen - Rondane

Beknopt programma van deze reis:

  • Dag 1 aankomst in Hovringen
  • Dag 2 dagtocht in de omgeving
  • Dag 3 naar Putten Seter
  • Dag 4 dagtocht rond Putten Seter
  • Dag 5 naar Smuksjo Seter
  • Dag 6 dagtocht rond Smuksjo Seter
  • Dag 7 naar Hovringen
  • Dag 8 terug naar huis

Voor meer info, kijk je bij het dag- tot dag programma.

Dag 1 Aankomst in Hovringen

Aankomst in Høvringen, een op ca. 1000 m hoogte boven het Gudbrandsdalen gelegen nederzetting. Als je op tijd bent kan je al sneeuwschoenen of langlaufski's huren en een eerste rondje maken.

Overnachting in

Høvringen

Dag 2

Hovringen is een uitgestrekte nederzetting van verspreid staande huisjes en fjellstue's met loipes en wandelroutes er doorheen. Vroeger was dit de plek waar de boeren uit het dal de koeien in de zomer naar toe brachten. Terwijl ze in het dal hooi voor de lange winter verzamelden, konden de koeien hier ongestoord grazen. Op de seters werden ze gemolken en werd er kaas gemaakt, net als in de Alpen op de almen. Omdat er geen grote bomen in Hovringen staan heb je weids uitzicht over de bergen in de omgeving, bv. de karakteristieke Blåhøi met grote zendmast (1668 m). Je maakt een tocht vanuit en door Hovringen rondom de Vardfjell (1116 m), met een min of meer platte bovenkant en grote steenman erop. Met sneeuwschoenen (tocht ca. 11 km, 250 m stijgen en dalen) kom je op de top, op skies (tocht ca. 15 km, 300 m stijgen en dalen) ga je er omheen. Aan de andere kant daal je af naar de Dovrehytta, een leuke plek om wat te drinken, helaas maar enkele weken per seizoen geopend. Terug door het dennenbos.

Overnachting in

Høvringen

Dag 3

Op sneeuwschoenen loop je vanuit Hovringen naar de top van de Karihaugen (1277 m). Mooie afdaling naar enkele bevroren meertjes en al snel krijg je zicht over het Gudbrandsdal. Je daalt af in een elandenbos en gaat op zoek naar Utsikten. Hier kijk je recht naar beneden in het brede dal, met de rivier en enkele boerderijen in de diepte. Het is dan niet ver meer naar het gezellige Putten Seter (tocht ca. 10 km, 400 m stijgen en dalen). 
Op langlaufskies ga je niet over de Karihaugen, maar er omheen en je kan ook bij Utsikten gaan kjken (tocht ca. 13 km, 400 m stijgen en dalen).
Bij slecht weer ga je op sneeuwschoenen ook beter om de Karihaugen heen.
Putten Seter stamt uit 1875 en was de zomerboerderij die behoorde bij een boerderij op de bodem van het Gudbrandsdal, recht onder Utsikten.

Overnachting in

Putten Seter

Dag 4

Op sneeuwschoenen beklim je vanuit Putten Seter de fraaie, kale berg Formokampen. Vanaf de top op 1424 m schitterend uitzicht over Rondane en half Noorwegen. Je keert onderlangs de berg terug naar Putten Seter (ca. 12 km, 450 m stijgen en dalen).
Op skies lauf je een mooie route met schitterende vergezichten om de Formokampen heen en als je wilt kun je ook nog naar de top. De gespoorde loipe komt heel hoog, maar is vaak verwaaid, dus het laatste stuk kan je beter zonder ski's doen (tocht ca. 18 km, 400 m stijgen en dalen).

Overnachting in

Putten Seter

Dag 5

Je wandelt door afwisselend terrein, langzaam stijgend naar de top van de Baksidevassberget (1327 m). Hier kijk je bovenop Smuksjoseter, gelegen aan een lang meer tussen twee bergen. Je hoeft alleen nog maar af te dalen naar je volgende onderkomen (tocht ca. 10 km, 350 m stijgen, 200 m dalen).
Op ski's volg je een mooie route langs de Peer Gynt Hytte. Soms kan je hier wafels krijgen, maar vaak is het gesloten. Maar dan nog is het een mooie plek voor een pauze. Het is niet ver meer naar Smuksjoseter (tocht ca 16 km, 350 m stijgen, 200 m dalen).

Overnachting in

Smuksjo Seter

Dag 6

Door de brede vallei met wat wilgenstruikjes langs de bevroren rivier loop je naar de Peer Gynt Hytte. Na een pauze loop je langs de Solsidevassberget, door een steeds smaller dal, met vaak mooie opgewaaide sneeuwvormen, voor je omdraait en de warme berghut weer op zoekt (tocht ca. 12 km met 250 m stijgen en dalen).
Langlaufers kunnen over de Trolloypa op en neer naar de nederzetting Mysuseter om wafels te gaan eten. Bedank wel dat je dezelfde weg terug moet en dat het dan een flinke klim is, dus neem een wafel extra (tocht ca. 25 km met 400 m stijgen en dalen)

Overnachting in

Smuksjo Seter

Dag 7

Op sneeuwschoenen beklim je de Steinbuhoe, met 1526 m het hoogste punt deze week. Het uitzicht is dan ook groots. Vooral de door het landijs gevormde toppen van 2000+ m in het Rondane NP vallen op. Dan begint een geleidelijke afdaling over de eeuwige sneeuwvelden terug naar Hovringen, waar dan opeens weer boompjes en huisjes staan (tocht ca. 14 km, 450 m stijgen en 600m dalen). Bij slecht weer loop je over een korte route naar Hovringen (tocht ca. 8 km, 100 m stijgen, 250 dalen).
Als je wilt kun je op ski's snel in Hovringen zijn, maar je kan ook een mooie omweg maken door het brede dal van Morraslettin om langer te genieten van de mooie vergezichten (tocht ca. 15 km, 200 m stijgen, 350 m dalen).
Mooi slot van deze sneeuwweek.

Overnachting in

Høvringen

Dag 8

Je verblijf in Høvringen eindigt na het ontbijt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De onderkomens op deze trektocht zijn alle drie zeer verschillend in een volledig andere omgeving.
Hovringen is een nederzetting met meerdere fjellstue's en vele houten huisjes. Er is een ski verhuur, waar ze ook sneeuwschoenen verhuren en een kleine 'winkel van sinkel' met wat levensmiddelen en andere zaken.
Putten Seter ligt beschut tussen de bomen, met in de omgeving nog wat huisjes en een leuk houten kerkje.
Smuksjoseter ligt aan een (bevroren) meer in een boomloos gebied, zonder verdere bebouwing.
De onderkomens zijn van binnen sfeervol ingericht en je overnacht overal in een kamer met eigen douche en wc.
In Putten Seter is het slaapverblijf wrs op 10-20 m lopen van het hoofdgebouw en slaap je in stapelbedden.
Je kan overal gebruik maken van de sauna.

NB. De 3- en 4- persoonskamers hebben meestal stapelbedden bij alle drie de overnachtingsplekken.

Over de maaltijden

’s Morgens maak je je lunchpakket zelf klaar aan het uitgebreide Noorse ontbijtbuffet. Je zelf meegebrachte thermosfles wordt gevuld met thee, koffie of warm bessensap. 
’s Avonds is er een lekkere avondmaaltijd. Na het eten is er natuurlijk koffie en thee in de sfeervol ingerichte zitkamer.

Inbegrepen

  • Alle overnachtingen
  • Elke dag ontbijt, lunchpakket en diner
  • 3x bagagevervoer (1 koffer/tas van max. 15 kg per persoon)
  • Sneeuwwandel- en langlaufroutes in SNP Reis App

Niet inbegrepen

  • Heen- en terugreis
  • Transfers Otta - Hovringen v.v. (optioneel)
  • Huur langlaufmateriaal en/of sneeuwschoenen (ter plekke te regelen)
  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven (met name alcohol is duur)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Het leuke van deze trektocht is dat de 3 onderkomens slechts ca. 8 km van elkaar liggen, maar toch geheel verschillend zijn en in een volledig ander landschap liggen. Bij mooi weer kan je een mooie, langere tocht maken, bv. over een uitzichtpunt. Bij slecht weer kan je via de gespoorde routes relatief eenvoudig en snel naar het volgende adres komen. Bij extreem slecht weer kan je meerijden met het bagagevervoer. Overleg bij twijfel met de accommodatiehouder.
Hierdoor kunnen we deze trektocht als privéreis, zonder reisleider, toch veilig aanbieden.

Je maakt de tochten altijd met een dagtochtrugzak voorzien van lunchpakket, thermosfles en enige extra kleding. Het weer (wind, kou, sneeuwval en -condities) kan de zwaarte van de tocht sterk beïnvloeden, zeker omdat het grootste deel van de tochten boven de boomgrens is, waar het flink kan waaien. De routes volg je met de SNP navigatie-app op je smartphone of een GPS ontvanger. Ter plekke krijg je een topografische kaart. 

Sneeuwwandelen
Er zijn in Rondane geen uitgezette sneeuwwandelroutes. Het terrein is echter zeer overzichtelijk en de hellingen niet te steil. Dat betekent dat je op sneeuwschoenen eigenlijk overal kunt lopen. Regelmatig kom je loipes tegen of bordjes van de zomer wandelpaden, ter oriëntatie. We hebben routes uitgezet die grofweg de richting aangeven, maar waarop uitgebreid gevarieerd kan worden, afhankelijk van het weer, de sneeuwomstandigheden en je conditie. Als de sneeuw heel diep is kan het te zwaar zijn om steeds je eigen spoor te maken. Dan kan je altijd de loipes volgen. Belangrijk hierbij is dat je met (sneeuw)schoenen de loipes niet kapot trapt en aan de zijkant blijft. Het wandelen op sneeuwschoenen is zwaarder dan gewoon wandelen, afhankelijk van de sneeuwcondities. Ervaring in het wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist, dat is simpel, maar enige conditie vergroot het plezier. 

Langlaufen
Het gebied wordt doorkruist door een uitgebreid netwerk van langlaufloipes. De loipes volgen voornamelijk de dalen, toch zijn er behoorlijke hoogteverschillen. Omdat het gebied grotendeels boomloos is, kunnen de loipes uitgeblazen en ijzig zijn. Voor beginnende langlaufers is dit niet zo geschikt. Je moet echt de nodig ervaring hebben en in ieder geval goed kunnen stijgen en dalen. 
Ter plekke verhuurt men zogenaamde fjellski's met staalkanten, die zijn het meest geschikt. Mocht je op de eerste dag merken dat het langlaufen toch te lastig is, dan kan je de ski's alsnog omruilen voor sneeuwschoenen, voordat je naar Putten Seter vertrekt. Daarna lukt dat niet meer.

 

Extra dagen

Je kan (op aanvraag) overal een extra dag bijboeken, bv. als rustdag om een boek te lezen in de mooie zitkamer van de fjellstue of om een extra tocht te maken.

Voor of na deze winterweek kan je een bezoek aan Oslo brengen. Deze stad heeft een metamorfose ondergaan en is een bezoek meer dan waard. Bij mooi weer kan je tijd doorbrengen op de autoloze promenade langs de Oslofjord, waar het ene na het andere highlight opduikt. Bv. de spierwitte Opera, waar je overheen kan lopen, het nieuwe Munch Museum, het fraaie Raadhuis en het fort van Oslo. Daarnaast veel horeca, zwemplekken en een drijvende sauna. Verder is het museum eiland Bygdoy een must, kan je mooi wandelen langs de Akerselva of op een fluisterboot langs de eilandjes cruisen.

Extra's

Aanvullende opties

Huur sneeuwschoenen

Hiermee reserveer je een set sneeuwschoenen met stokken. Je krijgt de spullen in de eerste accommodatie in Hovringen of de ski verhuur op een paar minuten lopen. Je betaalt ter plekken ca. 700 NOK voor een week.

Huur langlauf uitrusting

Hiermee reserveer je een langlaufuitrusting. Je haalt de uitrusting op bij de ski verhuur op een paar minuten lopen van de fjellstue. Je betaalt ter plekken ca. 900 NOK voor een week.

Je dient wel je lengte, gewicht en schoenmaat door te geven.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Høvringen is afhankelijk van de route / veerverbinding die je kiest. Via Hirtshals - Larvik is het ca. 1400 km. Je kan je auto parkeren bij de accommodatie. 

Klik hier voor een overzicht van de veerboten naar Noorwegen

Rijden in Noorwegen is erg mooi en gaat niet snel. Reken op 60 km/uur gemiddeld, tenzij je op een van de weinige snelwegen zit, bv. van Oslo naar het noorden. 
Op een aantal wegen en bij sommige bruggen of tunnels wordt tol geheven door je kenteken te scannen. De tol wordt geïnd door je op www.epass24.com aan te melden. 

In Noorwegen rijdt al meer dan 1 op de 5 auto's elektrisch.
Opladen (DC snel laden of AC gewoon laden) is geen enkel probleem. Misschien niet direct bij de hotels, maar altijd in de buurt. 

NB. Zorg voor goede winterbanden.

Trein informatie

Als je per trein naar Noorwegen wilt reizen, kan je het best een stuk met de veerboot afleggen, bv. de nachtboot Kiel - Oslo.

Klik hier voor een overzicht van de veerboten naar Noorwegen

In Noorwegen neem je de trein naar Otta Stasjon
Voor de laatste 25 km van Otta Stasjon naar Hovringen kun je via SNP een transfer bestellen.

Klik hier voor treintijden en tickets.

We adviseren om de trein te voren via internet te boeken, in de wintervakantie kan het druk zijn.

Afhankelijk van de veerverbinding kan je een overnachting in Oslo of Kristiansand invoegen, allebei leuke steden om te verkennen.

Veerboot informatie

Klik hier om een veerboot te reserveren.

Wij raden aan om je overtocht pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Oslo-Gardermoen.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld Oslo-Gardermoen (OSL) reis je per openbaar vervoer verder door naar je bestemming. Houd bij de keuze van je vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom bij voorkeur een ochtendvlucht heen en een late middagvlucht terug. Je kan natuurlijk ook een extra overnachting boeken in Oslo vooraf of na afloop van je reis.

Na aankomst in Oslo-Gardermoen reis je per trein (via Lillehammer) door naar Otta, reistijd ca. 4 uur. Het treinstation ligt onder de aankomsthal van het vliegveld.
In Otta kan je worden opgehaald door een taxibusje voor de laatste 25 km naar Hovringen. Deze transfers dien je bij boeking aan ons door te geven.

De terugweg gaat op dezelfde manier.

Klik hier voor treintijden en tickets.

We adviseren om de trein te voren via internet te boeken, in de wintervakantie kan het druk zijn.

Je kan dit arrangement boeken van begin februari tot half maart

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Noorwegen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist. 

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.  

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal. 
Carmacal Explore Rondane Noorwegen 515405

Een sneeuwwandeluitrusting bestaat uit een paar sneeuwschoenen die worden bevestigd onder je eigen bergwandelschoenen en een paar (verstelbare) stokken als evenwichtssteun. Dankzij de grote oppervlakte van de sneeuwschoenen zak je minder diep in de sneeuw en kan je ontspannen lopen. Je schoenmaat is niet van belang, aangezien de binding in lengte verstelbaar is. Je bergschoenen moeten warm, goed geïmpregneerd en enkelhoog zijn. 

De sneeuwwandel uitrusting kan je ter plaatse huren door het bij boeking aan te geven.
.
Voor het langlaufen zijn in Hovringen ski's, schoenen en stokken te huur. Dit zijn over het algemeen wat bredere ski's met soms staalkanten omdat je hier in de ruige Noorse omstandigheden beter mee uit de voeten kan. In Noorwegen gebruikt men meestal wax-skies, zonder schubben, waarbij het van belang is dat je er voor vertrek de juiste wax op smeert. Wij raden no-wax skies aan, met schubben of een stuk stijgvel onder de ski's
De ervaren Noren hebben de neiging om met lange ski's en lange stokken op pad te gaan. Minder ervaren langlaufers kunnen beter uit de voeten met kortere ski's en kortere stokken. Bespreek dit als je het materiaal ophaalt.
NB. Mocht je overwegen om je eigen langlauf schoenen mee te nemen, dan kan je het beste zelf overleggen met de skiverhuur in Rondane (www.skisenter.com) om te kijken of die passen op de aangeboden bindingen. In Noorwegen worden uitsluitend Rottefella langlaufbindingen gebruikt en op de bredere ski's met staalkanten zitten ook bredere bindingen, dan bv. in de Alpen gebruikt worden. 

Het weer kan variëren van zeer koud en guur tot zonnig, windstil weer. Ook fikse sneeuwstormen met harde wind kunnen voorkomen. Je uitrusting (kleding) moet dus van een goede kwaliteit zijn. Verder raden we je aan om een goede thermosfles mee te nemen om gedurende de tochten je thee of koffie warm te houden en een lunchtrommel om je zelfgesmeerde boterhammen in op te bergen.
In Noorwegen is het verplicht om in de sauna badkleding te dragen. 

Paklijst:
  • GELDIG paspoort
  • Kopieën van reisdocumenten
  • Pinpas of creditcard (in Noorwegen is contant geld bijna uitgestorven)
  • EHBO bv. sporttape en pijnstillers
  • Powerbank om je telefoon de hele dag aan de praat te houden
  • Dagrugzak (35 liter) stevig en groot genoeg om eventueel je sneeuwschoenen op te vervoeren.
  • Bevestigingsriempjes voor de sneeuwschoenen aan je rugzak
  • Bergschoenen, niet te krap, want dan krijg je koude tenen
  • Slippers voor binnen
  • Zwemkleding voor sauna
  • Fleecejack
  • Handschoenen en wanten
  • Muts en evt. sjaal
  • Wind- en waterdicht jack
  • Zonnehoed of pet
  • Zonnebrandolie en lippencrème met UV-filter
  • Zonnebril en evt. skibril
  • Zakmes (niet in handbagage)
  • Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
  • Thermosfles voor warme drank en drinkfles voor koude drank
  • Broodtrommel o.i.d. om lunchpakket in te doen
  • Lang ondergoed (kunststof of Merino)
  • Winddichte en sneeuwafstotende broek
  • Gamaschen om de sneeuw uit je schoenen te houden

Ga je binnenkort op reis naar Noorwegen bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/noorwegen. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/noorwegen/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
De meeste gemeenten beschikken over gezondheidscentra met huisartsenspreekuren. Voor een apotheek kunt je vaak terecht in een winkelcentrum.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Muggen
Vooral eind juni en de eerste helft van juli komen veel muggen voor. Dit kan plaatselijk zeer verschillend zijn. In moerassige gebieden en in de berkenzone komen veel meer muggen voor dan boven de boomgrens in rotsachtig terrein. Eind augustus zijn er nauwelijks nog muggen. Het is raadzaam een goed anti-muggen middel mee te nemen en het verdient aanbeveling te wandelen met lange broek en lange mouwen.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

rondane

Noorwegen - Rondane

Trektocht op sneeuwschoenen of langlaufski’s

Wintertrektocht langs fjellstue en seters

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).